Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Develon vernieuwt 14 tons rupsgraafmachine

Develon vernieuwt 14 tons rupsgraafmachine

Develon (voorheen bekend als Doosan Construction Equipment) heeft de nieuwe DX140LC-7K, 14,6 ton zware Stage 5 rupsgraafmachine gelanceerd, deze ter vervanging van het succesvolle DX140LC-7 model.

Hoewel de prestaties en het werkbereik hetzelfde zijn als die van de DX140LC-7, bevat deze nieuwe machine veel verbeteringen die de veiligheid en het gebruiksgemak voor zowel de machinist als het werken op een bouwplaats vergroot. Gecombineerd comfort voor de machinist, met verbeterde punten voor makkelijker onderhoud. 

De belangrijkste verbeteringen aan het nieuwe DX140LC-7K model zijn onder andere:
-Betere toegang voor onderhoud;
-Veiligere toegang tot de bovenwagen;
-Beter zicht naar achteren;
-Beter zicht naar rechts;
-Nieuw dashboard met tabletdesign, dat sneller reageert.

De onderhoudsvriendelijkheid van de DX140LC-7K omvat een betere toegang tot de AdBlue-tank en de brandstofvulslang. Dit wordt gecombineerd met een veel gemakkelijkere toegang voor de machinist tot het motorcompartiment via nieuwe antisliptreden en leuningen achter de cabine. De antisliptreden worden beschermd en beveiligd door een nieuwe deur aan de zijkant van de rupsgraafmachine.
De DX140LC-7K heeft een nieuw afgevlakt motorkapontwerp, waardoor de maximale hoogte van de afdekkappen aan de achterkant van de machine is teruggebracht van 1285,5 mm en 1320 mm tot een uniforme 1070 mm over de hele achterkant van de machine. Dit biedt de machinist een veel beter zicht naar zowel de achterkant als aan de rechterkant van de machine.

Aanpassingen in de motorruimte

In de motorruimte zijn wijzigingen aangebracht, waaronder de verplaatsing van de PTO (Power Take Off) voor de rotatiepomp van de hoofdpomp naar de motor zelf. Hierdoor kon ook de grootte van het nabehandelingssysteem worden geoptimaliseerd en verlaagd.
Elders op de DX140LC-7K heeft Develon de gestuurde terugslagklep van het ventielenblok verwijderd voor een betere oliestroming. Dit is in de EU niet nodig, omdat ze standaard op de hef- en knikcilinder zitten. Dit vermindert drukverliezen en zorgt voor minder warmte in het systeem. Het lucht voorfilter is ook verplaatst voor betere prestaties en geluidsreductie.

Veranderingen in de cabine

In de cabine van de machinist bevindt zich een nieuwe dashboardmonitor met een geavanceerd en modern tabletontwerp. Het vroegere hydraulische tweerichtingspedaal is ook vervangen door een elektronisch tweerichtingspedaal, met een nieuw PE3C elektrisch pedaal als standaard voorziening, samen met een vereenvoudigd hydraulisch systeem.
De ultramoderne cabine van de DX140LC-7K blijft uitblinken op het gebied van ruimte en ergonomie, waardoor het comfort voor de machinist en het bedieningsgemak naar een nieuw niveau worden getild. Naast de nieuwe monitor beschikt de machinist standaard over een stoel van hoge kwaliteit en meer functies dan bij andere machines op de markt, wat zorgt voor een superieure beheersbaarheid en hoge precisie in alle toepassingen.

Andere belangrijke kenmerken in en rond de cabine zijn:
-DAB-audio (Handsfree en Bluetooth);
-Sleutel loze start (Doosan Smart Key) & deurvergrendeling/ontgrendeling op afstand;
-Volledig verstelbare luchtgeveerde stoel met verwarming (met optionele koelfunctie);
-Parallel ruitenwissersysteem en nieuw ontworpen pedalen;
-Verbeterde luchtstroom voor ontdooien en airconditioning;
-9 x LED-werklampen standaard/2 extra Ledlampen als optie;
-AVM – Rondom zichtmonitor met 360° camera's (optie).

De nieuwe rupsgraafmachine maakt gebruik van een slim hydraulisch systeem dat een verbetering van ongeveer 30% biedt bij het werken met uitrustingsstukken, vergeleken met vorige modellen. Dit systeem past een slimme hydraulische logica toe voor een optimale verdeling van de hydraulische stroomsnelheid wanneer zowel de giek als het uitrustingsstuk gelijktijdig werken, met een nieuwe prioriteitsklep en een extra hydraulische leiding die een continue hydraulische stroming naar het uitrustingsstuk handhaaft, zelfs wanneer de steel wordt gebruikt.

SPC3 Smart Power Controls (slimme vermogensverdeling)

De DX140LC-7K wordt aangedreven door de D34 4-cilinder Stage 5 dieselmotor die 86 kW (115 pk) vermogen levert bij 2000 omw/min. De indrukwekkende prestaties van de motor in combinatie met de hydraulische hoofdventiel en de SPC3 zorgen voor een grotere brandstofbesparing. Er zijn vier vermogensstanden beschikbaar op de DX140LC-7K en de machinist kan de vermogensstand (P+, P, S of E) instellen in zowel de eenrichtings- als de tweerichtingsmodus.

Tiltrotator-modus

Er is een Tiltrotator-modus op het bedieningspaneel van deze nieuwe graafmachine, die kan worden geselecteerd voor een geoptimaliseerde hydraulische oliestroom en helpt om de nauwkeurigheid van draaikantelstuk werkzaamheden te maximaliseren. Deze Tiltrotator-modus is een speciale tweerichtingsstroom modus, maar wordt door de EPOS beheerd als een eenrichtingsstromingsmodus, met drukloze retour naar de tank. 

Develon Telematica beheersysteem

De DX140LC-7K is vanuit de fabriek standaard uitgerust met het geavanceerde Develon Telematica (voorheen DoosanCONNECT) beheersysteem. Dit systeem biedt een web gebaseerde oplossing, die zeer nuttig is voor het bewaken van de prestaties en veiligheid van machines en het bevorderen van preventief onderhoud.

Korte specificaties voor de Develon DX140LC-7K rupsgraafmachine

Motor: 4-cylinder D34 Stage 5
Motorvermogen: 86 kW (115 pk)
  bij 2000 omw/min
Rijsnelheid: lage versnelling – 2,7 km/h 
  hoge versnelling – 4,6 km/h  
Graafdiepte: 5635 mm
Graafbereik: 8285 mm
Storthoogte: 8660 mm
Totale breedte (met 600 mm rupsen):    2590 mm
Zwenkradius achter:      2625 mm
Graafkracht op de bak (ISO): 10,5 ton
Graafkracht op de steel (ISO): 6,2 ton
Hefcapaciteit op 6 meter reikwijdte: 3,66 ton
Inhoud bak:  0,51 m3
Bedrijfsgewicht: 14,6 ton

 

Voor meer informatie: Develon