Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo onthult vernieuwde FL en FE

Volvo onthult vernieuwde FL en FE

Een elektrische actieradius tot 450 km, een 50 procent kortere oplaadtijd en nieuwe actieve veiligheidssystemen, maken veilige stadsdistributie en transport zonder uitstoot mogelijk met Volvo's vernieuwde middelzware elektrische trucks voor de stedelijke omgeving. Alle Volvo FL en FE-modellen hebben daarnaast een nieuw uiterlijk en aanvullende functies gekregen.

Nu steden zero-emissiezones introduceren en bedrijven hun duurzaamheidsambities opvoeren, zijn trucks die in alle behoeften voor transport en logistiek in de stad kunnen voorzien relevanter dan ooit. Om aan deze eisen te voldoen, presenteert Volvo Trucks nu de vernieuwde Volvo FL en FE Electric – elektrisch aangedreven middelzware trucks.
De Volvo FL en FE zijn ideaal voor de meeste toepassingen in stedelijk gebied, zoals distributie, afvalinzameling en bouwtransport. De elektrische versies zijn sinds 2019 op de markt en worden verkocht in meerdere markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië.

Grotere actieradius en verkorte laadtijd

De AC-laadcapaciteit van de batterij-elektrische middelzware trucks is bijna verdubbeld tot 43kW, waardoor de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% wordt verkort. De recent geïntroduceerde nieuwe accupakketten met grotere capaciteit, bieden een totale actieradius tot 450 km per lading.
"Volvo Trucks heeft een toonaangevend aanbod van elektrische trucks en wij verbeteren ze voortdurend om meer bedrijven in staat te stellen de stap te zetten naar zero-emissievoertuigen voor hun dagelijkse werkzaamheden", zegt Jessica Sandström, Head of Product Management bij Volvo Trucks. "De vernieuwde Volvo FL- en FE Electric-modellen zijn ideale werkinstrumenten voor bedrijven die duurzaamheid hoog op hun agenda hebben staan en bieden een breed scala aan toepassingen voor hun klanten."

Veiligheidsfuncties die GSR overtreffen

Veiligheid is essentieel in de stadsdistributietrucks, die de doorgaans beperkte ruimte delen met auto's, fietsers en voetgangers in de drukke stad. Een reeks nieuwe veiligheidsfuncties verhoogt de veiligheid voor zowel de chauffeur als andere weggebruikers. Met deze veiligheidsupgrades – die vanaf nu op alle aandrijfvarianten van de Volvo FL en FE beschikbaar zijn – worden de algemene veiligheidsvoorschriften (General Safety Regulations, GSR) die in 2024 van kracht worden overtroffen.

Nieuw design

De Volvo FL en FE hebben ook een nieuw aantrekkelijk design met een vernieuwde voorkant, opvallende LED-koplampen en een versterkt Iron Mark-merkteken en Volvo-woordmerk aan de voorkant gekregen.
Verder zijn alle aandrijflijnvarianten van de Volvo FL en FE, dus inclusief elektrisch, gas en diesel, voorzien van een aantal nieuwe functies, waardoor ze nog beter zijn uitgerust voor transportwerkzaamheden in de stad.

Een aantal updates van de Volvo FL- en FE-functies op een rijtje:
-De buitenspiegels zijn slanker gemaakt, zodat de bestuurder een beter direct zicht op de omgeving rond de cabine heeft.
-Het interieur heeft nieuwe LED-verlichting en een afsluitbare opbergruimte die de werkomgeving verbetert.
-Volvo FL en FE kunnen worden uitgerust met een 360 graden birdview-camerasysteem en/of een zijzichtcamera.
-De nieuwe sleutelhanger zit boordevol nieuwe gebruiksvriendelijke functies.
-De elektrische versie heeft een nieuwe elektrische PTO-interface, waarmee de carrosserie kan worden opgebouwd zonder elektromechanische motor, wat de carrosseriebouw vereenvoudigt en gewicht bespaart.
-Nieuwe veiligheidssystemen zijn onder andere Vulnerable Road User Detection, Side Collision Avoidance Support en Driver Alert Support.

De nieuwe Volvo FL- en FE-modellen kunnen vanaf nu worden besteld en de leveringen beginnen in de eerste helft van 2024.

 

Voor meer informatie: Volvo Trucks